2011. június 27., hétfő

Vegre itt a nyar!

A nagyok sokat segitenek Jonatan korul.
Benji reggel nyugtatgatja

Borcsi a furdetesnel segedkezik apanak


Jojo figyeli a nagyfiu Aront
Vegre itt is bekoszontott a nyar
Eeeeeeeeeeeeeeeees beleferek a terhesseg elotti farmerembe!!! ( le is tudok ulni benne, es kenyelmes :-)
Szombaton ujbol elmentunk az Ikeaba. Hazafele eltoltottunk par vidam percet a jatszoteren.






Es ekozben Jojo:
Borcsika kozelgo szulinapjat meg iskola idoben szeretnenk megtartani, hogy a kis baratait is meg tudjuk hivni, mileott meg mindenki szetszeled nyaralni. Kituztuk az idopontot, es Borcsi nagyon lelkesen elkeszitette a meghivokat. Ezek kozul a negy legjobban sikerultet csatolom. Fagylaltok, kulonbozo gyumolcs izesitesben:
Vasarnap pedig Mariam es Jazmin szulinapjara mentunk a Morden hall park Rozsa kertjebe. Hatalmas pikniket tartottak egy masik kisfiu szulinapjaval egybekotve. Legalabb otvenen voltunk, gyerekek, felnottek egyutt. Igazan remekul ereztuk magunkat. Persze igazi gyerekparadicsom volt, sok futkarozassal, patakban pancsolassal,
Ismael 3,5 honapos es Jonatan 1honapos





a sok finom edesseg

az unnepeltek (azt a csodas barbie tortat -minden kislany kedvencet- Julcsi keszitette!!!!!



A gyerekek oromere arcfestest is "vallaltunk"


Borcsi "aranykopese": mikor indultunk, odajott hozzam es megkerdezte: anya, hol van a Jezus kosar?...Hat eltartott par masodpercig mig rajottem, a mozeskosarra gondolt :-|)





2011. június 20., hétfő

IKEA es pillek

Hetvegen vegre eljutottunk az IKEAba. Miota az uj lakasban vagyunk tervezgetjuk, rendezgetjuk a gyerekszobat, minel nagyobb jatszoteruletuk legyen a gyerekeknek, ill. minel konnyebben lehessen rendet tartani, pakolni. Eddig dobozokban voltak a jatekok a foldon, igy mindig minden elokerult es nem gyoztuk estenent elpakolni a dolgokat... Mar egy ideje keszultunk venni polcot vagy szekrenyt, es most sikerult. Raadasul olcsobban mint szamitottuk, hala Istennek!
rend van!!!!!!

Szombat este az egesz csalad vadul pakolt es takaritott, hogy a fenti erdemenyt elerjuk :-)

Vasarnap Jonatannal eloszor elmentunk Istentiszteletre. Mindenki nagyon kedvesen fogadott, korbezsongtak minket. Az alkalom utan meg ott maradtunk teazni, beszelgetni. Az igehirdetesen Isten erejerol volt szo, a gyerekoran pedig Jobrol beszelgettek.
'A mi Urunk Jézus Krisztusnak Istene, a dicsőségnek Atyja adjon néktek bölcsességnek és kijelentésnek Lelkét az Ő megismerésében; És világosítsa meg értelmetek szemeit, hogy tudhassátok, hogy mi az Ő elhívásának a reménysége, mi az Ő öröksége dicsőségének a gazdagsága a szentek között,  És mi az Ő hatalmának felséges nagysága irántunk, akik hiszünk, az Ő hatalma erejének ama munkája szerint, Amelyet megmutatott a Krisztusban, mikor feltámasztotta Őt a halálból, és ültette Őt a maga jobbjára a mennyekben. Felül minden fejedelemségen és hatalmasságon és erőn és uraságon és minden néven, mely neveztetik nemcsak e világon, hanem a következendőben is: És mindeneket vetett az Ő lábai alá.' (Efezus 1,17-22)
Aztan kimentunk a Golders Hill Parkba, Utkozben ugyan elkapott minket egy gyors nyari zapor, de szerencsere batran tovabb mentunk, mert utana szep napsutesben is volt reszunk. Bementunk a Pillangi-Hazba is:


Vegul nagyon jol alakult az egesz hetvegenk. Igazi csaladi napok voltak :-)
Jovoheten pedig megyunk Julcsiekhoz a ket lany szulinapjat megunnepelni. Ismet talalkozik majd a 11 Londonban elo unokateso :-))) Remelem lesz alkalmam jo fotokat kesziteni!

Es!!!! Levi elballagott!!!!! Sajnos nem lehettunk jelen, de Agi remek fotokat kuldott azonnal, ezuton is nagyon koszonom neki, megmelengette a szivemet.



Raadaskent meg 2 kep:
Aron "olvas"-nagyon aranyosan utanozza a nagyokat

2011. június 17., péntek

Ezen a heten

Sajnos ezen a heten esos huvos ido volt... Eddig. Kicsit irigykedve hallom, hogy otthon igazi nyar van. Na de majd itt is lesz szep ido.
Ha epp sutott a nap lementunk a kertbe suli utan:

Jonatan is nagyon elvezi a szabad levegon. Rendszerint jol bealszik :-)
Esoben pedig a lakasban talalnak maguknak a gyerekek elfoglaltsagot. Benji egy repteret keszitett:
az iranyitotorony es a felszallopalyak

feljutni mozgolepcsovel lehet

az utasok allnak sorba a beszallashoz
Borcsi pedig ismet rajzolt:
a csalad: Borcsi, apa, anya Jonatannal, Bendzso, Levi es Aron

Borcsi es Bendzso kalozkodik
En meg a konyhaban tevekenykedem szivesen. Uj recepteket probalok ki:

Aron autozik vagy az occsevel foglalkozik.

Jonatan pedig igazi kisbabakent eszik, alszik, nezelodik. Tegnap megdicserte a vedono, hogy maris milyen figyelemmel nezelodik. Aldott baba. Mint a tobbiek!