2011. április 29., péntek

Ünnepeltünk

Április 29. Rita szülinapja, és a királyi pár esküvőjének napja
Az iskolában Royal wedding day-t tartottak, prince and princess partyval:


Ma pedig felköszöntöttük Ritát. Szerettem volna meglepni a tortával, de Borcsika annyira izgatottan készült, hogy ebből nem lett semmi.


Suliszünet - pörög az élet

Annyi minden történt az elmúlt hetekben, és nekem annyira nem volt időm sajnos a naplóírással foglalkoznom, hogy most a fotók nézegetése segít visszaidézni az eseményeket.
A tavaszi szünet első hetének végén megérkezett Rita, régi jó barátnőm - ő most velünk lakik és marad, segít amíg a baba meg nem születik. A gyerekek egyből a szívükbe fogadták, bár nem igen találkoztak vele eddig, de annyira jól megtalálta a hangot velük - talán mert teljesen természetesen, otthonosan bánik velük, sokat nevetnek, játszanak, és amit talán Borcsiék leginkább élveznek vele, kertész, úgyhogy már kiültették a csíráztatott babokat, öntözgetik, nevelgetik együtt :-) 
Pár napra rá megérkezett Levi és anyu!!!!!













Levi rövidke húsvéti szünetére, 5 röpke napra, de nagyon eseménydús volt ez a rövid idő! Majd' minden nap jött látogatóba valaki, Lindáék:


 Kristófék :


Julcsiék:











Aztán húsvét reggel a gyerekek már indultak is le a kertbe megkeresni a csokitojásokat... De előtte még készítettek pár apró ajándékot az otthon maradottaknak, majd Magdi mama hazaviszi.

Nagy izgalommal cikáztak a bokrok közt keresgélve. Legjobban az elemes fogkefének örültek, nem is a csokinak :-)





Rita tud igazi koszorút fonni!

Sajnos gyorsan eljött a búcsúzás napja... Levi és anyu hazarepültek.... Nem mondom, hogy nem sírtam....

Birtokba vettük a kertet!!!

A beköltözés után 2 héttel a főbérlő küldött egy kedves fekete férfit, aki rendbe rakta a kert hátsó részét, amit a szomszéddal való megállapodás alapján mi használhatunk. Csakhogy eddig nem igen tudtuk a sok lerakott kacat és a túlburjánzott bokrok miatt. Valószínűleg az előttünk lakók nem használták ki egy kert adta áldásos lehetőségeket - azon túl, hogy "gyerekparadicsom", a sütögetés sem utolsó érv a kert használhatósága mellett :-)
Szóval hála Istennek meg lett tisztítva, és a növények is rendbe lettek hozva, úgyhogy a ki is kerültek a játékok: egy kis csúszda, egy autó-hinta és egy kis homokozó.